Srednja strukovna škola, Makarska

Datum objave: 21. studenoga 2025.
Kategorija: Vijesti
Naši učenici 2.HK razreda smjera kuhar i konobar, prisustvovali su sa svojim nastavnicima Mihaelom Pear i Paškom Šutom na radionicama koje su za njih organizirali šef kuhinje i food and beverage manager hotela Amines Khalani.
Kuhari su uživali u vrhunskim prezentacijama dalmatinske kuhinje na moderan način, a sami su spremili i dekorirali 3 vrste jela – crni rižot, zelene rezance s kozicama na bijelo, te orzo s gamborima.
Konobari su imali prezentaciju u baru gdje su svaki od njih napravili po jedan koktel po vlastitoj želji, dok im je glavni barmen prezentirao klasične koktele svjetskog glasa.

Pročitajte još

Okusi kroz godišnja doba

Okusi kroz godišnja doba

Okusi kroz godišnja doba  U školi se marljivo radilo na novom međunarodnom eTwinning projektu “Budget Bites for Students”. U projektu sudjeluju učenici i nastavnici iz Francuske, Turske, Poljske i Ukrajine, a cilj je kroz recepte upoznati kulturu, običaje i okuse...

Predavanje o ratnom putu 156. brigade i izložba u školi

Predavanje o ratnom putu 156. brigade i izložba u školi

Predavanje o ratnom putu 156. brigade i izložba u školi U četvrtak, 27. studenog 2025., u našoj je školi  održano predavanje posvećeno djelovanju 156. makarsko-vrgoračke brigade Hrvatske vojske. Riječ je o jednoj od istaknutih postrojbi koja je tijekom Domovinskog...

Advent u Strukovnoj

Advent u Strukovnoj

Iščekivanje najsretnijeg događaja u svakoj obitelji, rođenje novog člana obitelji, ispunjava i preplavljuje nas dobrotom koju rado dijelimo s ostalim članovima obitelji. Radost dijelimo, radost primamo, radost mulitipliciramo. U vrijeme Adventa, opet je obitelj u...

Skip to content